Ho Chi Minh

Den 21 december, när vi spenderat tre månader ”ensamma” i Asien, for vi till Vietnam och mötte min (Majas) syster Lisa och hennes Patrick. Vi fyra hyrde en härligt stor lägenhet tillsammans i ett av de yttre distrikten i Ho Chi Minh. (För de som inte vet är detta det gamla Saigon, som döpts om till Ho Chi Minh efter en nordvietnamesisk frihetskämpe, kommunist och föredetta president, som stred mot japanerna, fransmännen och amerikanerna med flera för Vietnams självständighet.)

Resan mellan Bangkok och Ho Chi Minh skulle bara ta en och en halv timme typ, men det blev försening och nått vajsing så vi cirkulerade ett tag med planet över bylsiga moln som tornade upp sig likt beigerosa berg mot den blekblå kvällshimlen. Det var så vackert, men jag ville ner till marken och LISA!

I taxin mot lägenheten där de väntade på oss fick vi veta att det fanns över fem miljoner mopeder i staden (på ungefär åtta miljorner invånare). Det märktes så att säga... vi såg två mindre olyckor bara på den timmen det tog att sega sig fram genom moped-stimmen på gatorna. Vägarna var smala och husen målade i massor av olika färger, det var likt Bangkok på många vis, men samtidigt eget. Inte fullt lika många höghus, mindre, mysigare.

Lisa och Patrick välkomnade oss med öl och alkoläsk <3 Lägenheten var så härligt stor, över 100 kvm och vi bodde nästan högst upp i ett typ 30 våningarshus. Utsikten var fantastisk och vi sjönk ner på balkongen och pratade och pratade och pratade. Det var så underbart! De berättade om sina långa, långa promenader genom staden (de hade kommit tre dagar tidigare) och vi berättade om vad vi gjort på Bali och i Thailand. Tillslut blev alla vrålhungriga och vi begav oss med taxi på en helt misslyckad färd efter mat, som slutade på ett hamburgerhak vars enda vegetariska alternativ var pommes frites, sedan åkte vi tillbaka till lägenheten och spederade resten av vaken tid runt köksbordet.

Under de tre, alldeles för korta, dagarna i Ho Chi Minh hann vi mest bara med att ströva runt och äta. Vårrullar, stekt ris, hot pot, med mera, med mera. Vi hängde en hel del i den härliga lägenheten och bara njöt av att vara där IHOP! Den allra bästa upplevelsen fick vi på en mysig takbar med billiga drinkar och vacker utsikt över innerstaden, som vi senare skulle återvända till innan vi lämnade Vietnam i januari. 

På julaftonen flög vi till ön Phu Quoc där vi stannade i tio världsbästa dagar, men det blir ett senare inlägg!

Ho chi minh i nattljus

0 kommentarer:

Skicka en kommentar